clanak False

Gradonačelnik Tomašević primio u nastupni posjet novu predstojnicu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

26.09.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom te suradnicima, primio je u nastupni posjet novu predstojnicu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Luisu Brumana u pratnji predstavnica Ureda UNICEF-a.

Gradonačelnik Tomašević izrazio je predanost Grada Zagreba suradnji s Uredom UNICEF-a u Hrvatskoj u području zaštite prava djece te posebno istaknuo UNICEF-ov program „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ kao jedan od najuspješnijih programa prevencije vršnjačkog nasilja ne samo u Gradu Zagrebu, već i na teritoriju cijele Republike Hrvatske. Predstojnica Brumana je zahvalila gradonačelniku na dosadašnjoj podršci gradskih upravnih tijela, kao i ZET-a i Zagrebčkog holdinga u provedbi UNICEF-ovih programa i akcija te naglasila da je spomenuti program prevencije vršnjačkog nasilja prepoznat kao jedan od primjera dobre prakse Republike Hrvatske koji se prenosi i drugim državama.

Domaćini su potom upoznali predstojnicu Brumana s aktivnostima grada u području omogućavanja pristupa kvalitetnom obrazovanju za svu djecu na području Grada Zagreba i zaštite mentalnog zdravlja djece te ukratko predstavili i rad Centra za zdravlje mladih. Predstojnica Brumana pozdravila je nedavno otvaranje Centra dobrodošlice za strance u Zagrebu naglasivši da je UNICEF posebno predan provedbi programa za zaštitu djece migranata te predstavila aktivnosti UNICEF-a u području zaštite djece od siromaštva i zaštite djece u ratnim sukobima. Zahvalila je Gradu Zagrebu na pružanju podrške u dopiranju UNICEF-ovih akcija do što većeg broja građana.

U kontekstu suradnje Grada Zagrebe i UNICEF-a na suzbijanju vršnjačkog nasilja izdvojena je Nagrada „Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost“ koju Grad Zagreb dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola svake godine sredinom studenoga te je zaključeno da je to dobra prilika za dodatnu promociju programa prevencije vršnjačkog nasilja u zagrebačkim školama.

Gradske vijesti