clanak False

Fašnička hajdučija preuzela ključeve Grada Zagreba

Fašnička hajdučija KUD-a Prepuštovec posjetila je danas Gradsku upravu, gdje im je gradonačelnik Bandić tradicionalno predao ključeve Zagreba. 
04.02.2016.

Fašnička povorka KUD-a Prepuštovec Fašnička hajdučija posjetila je danas Gradsku upravu, gdje im je gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno predao ključeve Grada Zagreba, kao i sve ovlasti koje će imati do 9. veljače kada završava manifestacija Fašnik  u Zagrebu.

Središnje fašničko događanje održat će se u subotu, 6. veljače, kada će 15-ak fašničkih skupina iz Hrvatske u 11,00 sati krenuti s Trga maršala Tita prema Trgu bana Josipa Jelačića, gdje dolaze u podne. Zadnjeg dana Fašnika u Zagrebu –u utorak, 9. veljače predviđeno je suđenje, presuda i kurenje fašnika, kao i vraćanje ključeva gradonačelniku.

Kucnuo je taj povijesni trenutak – danas će aktualna zagrebačka vlast kapitulirati, a nova fašnička preuzima upravljanje našim lepim Zagrebom. Jedva čekam odmoriti se malo dok vlada prava fašnička atmosfera u Gradu Zagrebu, neka vide malo ovi iz „Hajdučije“ kako je to biti na usluzi našim purgerima, Zagrepčanima i Zagrepčankama, rekao je gradonačelnik prilikom predaje ključeva, uz poziv građanima da se pridruže norenju, istaknuvši staru narodnu poslovicu Bedaki noriju svaki dan, a pametni na fašnik.

Nakon što je preuzeo ključeve Grada grof Fullir von Truttom, između ostalog, je naglasio  da im nije ni na pameti da budu na usluzi građanima, već da će građani biti na usluzi njima te da uvode jednodnevni radni tjedan.

 

Gradske vijesti - 2016.