clanak False

Europski biciklistički izazov - bicikli za zlatne veslače

13.05.2016.

U okviru projekta Europski biciklistički izazov, gradonačelnik Milan Bandić predao je u Gradskoj upravi bicikle zlatnim veslačima – braći Martinu i Valentu Sinkoviću te Damiru Martinu.

Hrvatski veslači pridružit će se Europskom biciklističkom izazovu i do 31. svibnja vozit će za Zagreb i skupljati kilometre kako bi se Grad što bolje pozicionirao na ljestvici europskih gradova.

Sretan sam i ponosan što naši dečki pomiču granice u sportu i na taj način najbolje promoviraju Zagreb i Hrvatsku, rekao je gradonačelnik čestitajući im na nedavno osvojenim zlatnim medaljama na Europskom prvenstvu u Brandenburgu. Ovi bicikli su mala gesta kako bi mogli što bolje trenirati, a njihov odnos u kojem  podržavaju i podupiru jedni druge može biti primjer za sve nas u Hrvatskoj.

Valent Sinković zahvalio je gradonačelniku i Gradu na dosadašnjoj podršci i poklonu koji će im, kako je istaknuo, dobro doći za trening za predstojeće utrke i Olimpijadu u Riju, na kojoj će opet dati sve od sebe da osvoje zlato.

Ovu akciju podržavamo svim srcem jer potiče smanjenje CO2 u zraku i potiče očuvanje prirode. Preuzet ćemo aplikaciju da skupimo što više kilometara tijekom vožnje na biciklima tako da svi zajedno postignemo što više kilometara za Zagreb, dodao je Valent Sinković.

Podsjetimo, Europski biciklistički izazov je program koji je pokrenuo Grad Bologna s ciljem natjecanja između europskih gradova u poticanju građana na svakodnevno korištenje bicikla zbog smanjenja prisutnosti CO2 u gradovima.
 

Gradske vijesti - 2016.