clanak False

Energetska obnova DV Jabuka

10.10.2016.


Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je obišao središnji objekt Dječjeg vrtića Jabuka u Resniku na kojem su završeni radovi na energetskoj obnovi ustanove stare 32 godina, a u iznosu od gotovo 3 milijuna kuna.

Objekt veličine gotovo 2.500 m2 je obnovljen sredstvima iz programa Zagreb energetski efikasan grad ZagEE 2014. – 2017., a sufinanciran je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na velikoj podršci što su je tijekom izvedbe projekta uživali, ravnateljica vrtića Ljiljana Petrinec je gradonačelniku te pročelnicima nadležnih gradskih ureda zahvalila.

Na zgradi vrtića je napravljena nova toplinska izolacija vanjskih zidova,  novo krovište s izolacijom te je zamijenjena kompletna stolarija, sagrađena je nova kotlovnica kako bi se s lož ulja prešlo na zemni plin, a ugrađen je i instrument za daljinsko očitavanje potrošnje energenata i vode. Sve to, čulo se, dovest će do smanjenja energetske potrošnje za više od 70 %  te 77 t manje godišnje emisije CO2.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava Milan Draženović je za sljedeću godinu najavio obnova OŠ Ivana Mažuranića. Također je rekao da za 10-ak dana očekuju građevinsku dozvolu za nadogradnju dječjeg vrtića za tri odgojne skupine, sve kako bi zadovoljili potrebe stanovnika Donje Dubrave.
 

Gradske vijesti - 2016.