clanak False

Dojdi osmaš, Zagreb te zove!

U parku Zrinjevac održava se manifestacija Dojdi osmaš, Zagreb te zove! na kojoj srednje škole predstavljaju učenicima završnih razreda svoje programe.
06.05.2016.

Na inicijativu i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, a u organizaciji Grada Zagreba, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Grafičke škole u Zagrebu i Ugostiteljsko - turističkog učilišta, trinaestu godinu zaredom na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, održava se manifestacija Dojdi osmaš, Zagreb te zove! na kojoj srednje škole Grada Zagreba predstavljaju učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima svoje programe, aktivnosti i dosadašnja postignuća svojih učenika.

Zaželjevši uspjeh budućim zagrebačkim srednjoškolcima, gradonačelnik Milan Bandić poručio im je da poslušaju savjete svojih roditelja i nastavnika, ali da na kraju slušaju svoje srce i savjest i odluku donesu sami jer to je najbolji put.

Prilika je to da danas do 16 sati učenici VIII. razreda osnovnih škola šetajući omiljenim zagrebačkim parkom i družeći se s učenicima, nastavnicima i ravnateljima upoznaju obrazovne programe više od 80 škola, kako gimnazija tako i strukovnih srednjih škola koje djeluju u Zagrebu, potaknu ih na razmišljanje i pomognu im u donošenju odluke i odabiru programa koji će uvelike odrediti daljnji tijek njihovih života.

Gradske vijesti - 2016.