clanak False

Dodjela nagrada pobjednicima natjecanja Vizualni identitet Grada Zagreba za Dan Europe

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je u palači Dverce nagrade učenicima koji su pobijedili na natjecanju Vizualni identitet Grada Zagreba za Dan Europe. 
09.05.2016.

U povodu Dana Europe, koji se obilježava već jedanaestu godinu za redom, na svečanosti u gradskoj palači Dverce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je nagrade učenicima koji su pobijedili na natjecanju Vizualni identitet Grada Zagreba za Dan Europe .

Ovogodišnji pobjednici, čiji se rad može do 10. svibnja vidjeti na jumbo plakatima diljem Zagreba, učenici su III. a razreda Osnovne škole Gornje Vrapče – Ema Ban, Aurora Bosak, Jana Kapusta, Laura Katić, Sara Petrlić, Fiona Petrović, Marina Štrtak Đukanović, Jan Vrabec, s mentoricom i učiteljicom Andreom  Škribulje Horvat.

Uz čestitke učenicima, gradonačelnik je naglasio da Dan Europe slavimo u čast demokracije i ljudskih vrednota, napomenuvši da je Zagreb grad u kojem se živi multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietičnost te da tu tradiciju življenja trebaju njegovati i nastaviti širiti naši mladi naraštaji.

Svečanost, na kojoj su prisustvovali ravnatelji škola koje su sudjelovale na natjecanju, predstavnici Grada, veleposlanici i predstavnici Diplomatskog zbora, tradicionalno je započela intoniranjem Lijepe naše i Ode radosti, a završila zajedničkim rezanjem velike torte.
 

Gradske vijesti - 2016.