clanak False

Djeca iz Vukovara u posjetu Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je danas na jezeru Bundek skupinu djece iz Dječjeg vrtića Vukovar II koji će, u okviru u jednodnevnog posjeta, obići znamenitosti Zagreba. 
08.06.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je danas na jezeru Bundek skupinu djece iz Dječjeg vrtića Vukovar II koji će, u okviru u jednodnevnog posjeta, obići znamenitosti Zagreba. Riječ je o Vukovarskim  mališanima koji predškolski odgoj ostvaruju na srpskom  jeziku, uz obvezno učenje hrvatskoga jezika u svim odgojnim skupinama.

Pokazali smo danas pravo lice Zagreba i Vukovara, pokazali smo da gradimo zajedništvo.  Širom otvaramo vrata našim gostima - istaknuo je gradonačelnik Bandić naglasivši kako se veze Vukovara i Zagreba i nadalje trebaju njegovati i razvijati.
Ravnateljica DV Vukovar II Jarmilka Karlaš zahvalila je gradonačelniku i građanima na gostoprimstvu naglasivši da je djeci iz Vukovara iznimno zadovoljstvo pobliže upoznati glavni grad naše domovine te da su oduševljeni svime što su danas imali priliku vidjeti. 

Budući polaznici osnovne škole danas su, osim jezera Bundek, posjetili i Tehnički muzej Nikole Tesle, zagrebački Zoološki vrt i omogućen im je obilazak grada uz stručno vodstvo u organizaciji Turističke zajednice Grada Zagreba.

Uz gradonačelnika djecu su pozdravili i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Katarina Milković, posebna viša savjetnica gradonačelnika Biserka Bucković, voditeljica podružnice ZET-a Ljuba Žgela, direktor ZOO vrta Zagreb Damir Skok, zastupnica u Gradskoj skupštini Bogdanka Srdić Vulpe, ravnatelj Gradskog Satiričkog kazališta Kerempuh Duško Ljuština i predstavnici pravoslavne crkve, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić i đakon Dragan Radić.
 

Gradske vijesti - 2016.