clanak False

Delegacija općine Jajce kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je delegaciju općine Jajce predvođenu načelnikom Edinom Hozanom. 
07.04.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je delegaciju općine Jajce predvođenu načelnikom Edinom Hozanom. Na sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se o projektima vezanima uz razvoj turizma, zaštitu i valorizaciju kulturno-povijesne baštine, a goste je zanimalo i zagrebačko iskustvo u korištenju sredstava iz europskih fondova.

U izjavama nakon sastanka, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić istaknula je kako Grad Zagreb sa zadovoljstvom prezentira primjer svoje pozitivne prakse svim zainteresiranim gradovima iz susjednih zemalja. Smatram da Jajce, sa svojim prirodnim ljepotama, ima velik turistički potencijal, zaključila je pročelnica.

Ovo je moj prvi službeni posjet Zagrebu otkako sam načelnik općine Jajce, rekao je g. Hozan dodajući kako je ovo prilika da se obnovi nekadašnja suradnja između Zagreba i općine Jajce. Kako je objasnio, delegacija je, ranije tijekom dana, posjetila RŠC Jarun, gdje su gosti razgledali veslačke staze i održali sastanak s predstavnicima Ustanove upravljanje sportskim objektima na temu moguće suradnje sportskog objekta Jarun i vodenih terena Plivskog jezera u Jajcu.
Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Mirko Ljubez izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom: Mislim da se uvidom u zagrebačku dobru praksu, ali i kroz europske fondove, otvara mogućnost unapređenja gospodarskih i turističkih odnosa Zagreba i Jajca.

Delegaciju općine Jajce, uz načelnika Hozana i predsjedavajućeg Ljubeza,činili su i predsjednik OO HSP Jajce Pile Baltić, direktor i vlasnik UTD "Turist 98" Dominko Pejić te direktor Kajak kanu kluba Jajce Mirza Varenikić i Dragan Glavaš iz Javne ustanove Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Uz gradonačelnika i pročelnicu Jozić, sastanku su prisustvovali i pročelnica Ureda za programe i projekte EU Jelena Ricov, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, pročelnik Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Silvije Novak, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld te posebni viši savjetnik gradonačelnika Harun Omerbašić,  voditeljica Službe za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić i zamjenik šefa Kabineta gradonačelnika Robert Ljutić.
 

Gradske vijesti - 2016.