clanak False

Delegacija kineske provincije Hebei u Gradskoj upravi

U Gradskoj upravi, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić primila je delegaciju kineske provincije Hebei.


11.04.2016.
U ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić primila je delegaciju kineske provincije Hebei predvođenu predsjednicom Gospodarske komore provincije Hebei – Wang Maiying.

Kratkim uvodom, gosti su predstavili povijest i prioritete svoje regije, koja je prošle godine ostvarila značajne rezultate na područjima industrije i izvoza te je jedan od privredno najrazvijenijih dijelova Kine. Na sastanku u Gradskoj upravi je bilo riječi o temama od zajedničkog interesa kao što je povećanje gospodarske i privredne suradnje Grada Zagreba i provincije Hebei.

Također, spominjala se mogućnost kineskog sudjelovanja na Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji se u listopadu održava na Zagrebačkom velesajmu. Gosti iz Kine uputili su poziv zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da, sa suradnicima, u lipnju ove godine posjeti najveći međunarodni investicijski i trgovinski sajam u Ningbou.

Sastanku su, uz pročelnicu Jozić, prisustovale i pomoćnice Nela Jurić i Nera Pavić iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, te iz Zagrebačkog velesajma voditeljica podružnice Dina Tomšić sa suradnicom Renatom Zornjak, rukovoditeljicom odjela za investicijsko održavanje.
 

Gradske vijesti - 2016.