clanak False

Delegacija grada Passignana sul Trasimena u Zagrebu

U povodu Nacionalnog dana darivatelja krvi zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin primila je delegaciju grada Passignana sul Trasimena, predvođenu gradonačelnikom Ermannom Rossijem.
25.10.2016.

U povodu Nacionalnog dana darivatelja krvi zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je danas, u Gradskoj upravi,  predstavnike grada Passignana sul Trasimena koje je predvodio gradonačelnik Ermanno Rossi.  Delegacija je u posjetu Zagrebu radi dugogodišnje suradnje s nekadašnjom Općinom, a sada Gradskom četvrti Susedgrad i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb.

Na sastanku je bilo riječi o prijateljstvu gradova kao i o bogatoj uspješnoj suradnji talijanskih udruga AVIS (Udruga dobrovoljnih darivatelja krvi) i AIDO (Udruga dobrovoljnih darivatelja organa) s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb koja traje već 40 godina, a u okviru koje je organizirana razmjena posjete djece iz Passignana i zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj te mladih volontera Crvenog križa Zagreb.

Gradonačelnik Rossi istaknuo je kako grad Passignano izrazito cijeni ovo prijateljstvo koje se postepeno razvijalo suradnjom dobrotvornih udruga, napomenuvši da Grad Zagreb u Passignanu ima svoj vrt. Predajući ključeve grada zamjenici gradonačelnika Vesni Kusin, gradonačelnik je također izrazio nadu da će se prijateljstvo između gradova na neki način i formalizirati.

Zaželjevši gostima ugodan boravak u Zagrebu, zamjenica gradonačelnika istaknula je kako se ovo prijateljstvo u konkretnoj suradnji istinski živi i održava te izrazila vjeru u daljnje uspješno provođenje humanitarnih akcija. 

Uz zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba, sastanku su prisustvovali Katarina Milković, pomoćnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, dr. Slavko Antolić, zamjenik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo i Vesna Šimić, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika.

 

Gradske vijesti - 2016.