clanak False

Dani otvorenih vrata Policijske akademije

10.05.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić je u društvu načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića i načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka stigao na Dane otvorenih vrata Policijske akademije što su upriličeni danas od 11:00 do 13:00 sati na Cvjetnome trgu.
 
Moramo činiti sve kako bismo privukli mlade ljude na Policijsku akademiju, rekao je gradonačelnik Bandić te je dodao da je osobito sretan što u PUZ-u radi više od 30% žena. Također je rekao da će uskoro zatražiti sastanak s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem radi pronalaženja zajedničkog rješenje u podizanju standarda rada u PUZ-u.  Zbog prirode posla i životnih prilika, primjeri iz zapadnoeuropskih metropola govore da policajci iz glavnih gradova rješavaju glavninu kriminala koji se nažalost događa u većim gradovima.
 
Marko Rašić je napomenuo kako će svi koji postanu policijski službenici moći reći da rade  human i častan posao na dobrobit i zadovoljstvo svih građana.
 
Dane otvorenih vrata je organizirala Policijska uprava zagrebačka  s Policijskom akademijom i uz potporu Vijeća za prevenciju Grada Zagreba radi promoviranja policijske struke te kako bi se mlade motiviralo na upisivanje Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020.

Gradske vijesti - 2019.