clanak False

Dan otvorenih vrata Njemačke međunarodne škole

Gradonačelnik je, u društvu njemačkog veleposlanika Thomasa Eberharda Schultzea, prisustvovao Danu otvorenih vrata Njemačke međunarodne škole.
23.04.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je Danu otvorenih vrata Njemačke međunarodne škole, svečanosti na kojoj je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH Nj.E. Thomas Eberhard Schultze uručio ravnateljici Škole Elfie Koller plaketu s oznakom izvrsnosti.

Čestitavši ravnateljici i svim djelatnicima na prestižnom priznanju, gradonačelnik je istaknuo kako će Grad Zagreb, kao nagradu, pokloniti školi uredjenje njezina dvorišta.

Kako se čulo, jedanaest godina nakon osnutka, Njemačka međunarodna škola u Zagrebu je na temelju uspješnog razvoja ispunila standarde kvalitete njemačkog Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu i Stalne konferencije ministara kulture njemačkih saveznih zemalja te je stekla oznaku izvrsnosti Exzellente Deutsche Auslandsschule.

Na svečanosti je također jednoj od učenica škole, koja je uspješno sudjelovala u 63. Europskom natjecanju 2016., uručena je Nagrada njemačke savezne kancelarke Angele Merkel. 

Gradske vijesti - 2016.