clanak False

Dan neovisnosti - čestitka gradonačelnika

05.10.2019.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam Dan neovisnosti  –  dan sjećanja na povijesnu odluku Hrvatskog sabora o raskidanju državnopravnih sveza s bivšom državom u jeku ratne 1991.!


S ponosom i zahvalnošću se prisjećamo velike žrtve naših branitelja i vremena u kojem smo pokazali hrabrost i odlučnost,  a  zajedništvo i solidarnost  pisali  su se velikim slovima.
I danas, u posve drugačijim uvjetima, trebamo iste vrijednosti  jer tako  najbolje iskazujemo zahvalnost prema našim braniteljima i  stvaramo pretpostavke za bolji život svih hrvatskih građana, posebice mladih koji ovdje i sada trebaju poticajni okvir za realiziranje vlastitih potencijala i snova.

Znam da možemo bolje i da osvješćivanjem vlastitih prednosti i vrijednosti  –  rada, solidarnosti, znanja, inovativnosti, otvorenosti i zdrave kompetitivnosti, svoju domovinu možemo učiniti još boljim mjestom za život u koje se vraća i u kojem se ostaje.

Uz čestitke svim hrvatskim građanima,  s mislima na heroje koji su za demokratsku i neovisnu Hrvatsku dali najviše, sve vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da na pročeljima svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske zastave!

Gradske vijesti - 2019.