clanak False

Dan darivatelja krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, u Gradskoj skupštini, održana je svečanost u povodu obilježavanja Nacionalnog Dana darivatelja krvi. 
25.10.2016.


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, danas je u Gradskoj skupštini, održana svečanost u povodu obilježavanja Nacionalnog Dana darivatelja krvi kojom prigodom su najplemenitijim Zagrepčanima koji su darivali krv po 35, 50, 55, 75, 100, 125 i 200 puta dodijeljene zahvalnice.

Svečanosti je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je, zahvalivši se svim darivateljima krvi,  istaknuo kako se radi o dobročiniteljima kojima treba odati počast, jer to rade iz ljubavi i na dobrobit onima kojima krv život znači.
Do kraja godina osobno ću u gradskoj palači Dverce primiti darivatelje koji su krv dali krv više od 50 puta, najavio je gradonačelnik te dodao kako će im tom prilikom biti uručena Medalja Grada Zagreba.

Inače, akciju dobrovoljnog darivanja krvi Crveni križ grada Zagreba prvi je puta organizirao u tvornici Franck prije 63 godine, odnosno 2. studenoga 1953. i od tada je zdravstvo grada Zagreba opskrbljeno na vrijeme i s dovoljnim količinama krvi. Navedeno se ne bi moglo osigurati bez solidarnosti i plemenitosti Zagrepčana koji se redovito uključuju u akcije darivanja krvi.


 

Gradske vijesti - 2016.