clanak False

Dajmo djeci korijene i krila u Dječjem vrtiću Iskrica

U Dječjem vrtiću Iskrica, zagrebački je gradonačelnik djeci podjelio tradionalne drvene igračke u sklopu inicijative Dajmo djeci korijene i krila.
28.01.2016.

Podjelom drvenih igračaka zagrebačkim mališanima u dječjem vrtiću Iskrica, gradonačelnik Milan Bandić dao je podršku odgojno-obrazovnom projektu Dajmo djeci korijene i krila, inicijativi Grada Zagreba, Etnografskog muzeja i Radija Kaj, koja se u zagrebačkim vrtićima provodi od 2013.

Zagrebački je gradonačelnik djecu obradovao sviralima, klepetaljkama, pticama na kotačićima i ostalim tradicionalnim igračkama, koje se od 2009. nalaze na listi zaštićenih dobara nematerijalne baštine Republike Hrvatske kao i na popisu UNESCO-a.

Prilikom predaje igračaka ravnateljici DV Iskrica Renati Grdić, gradonačelnik je rekao kako ga raduje što se ovaj hvalevrijedan projekt nastavlja jer educira djecu o vrijednostima čuvanja kulturne baštine ali i na najbolji način oslikava kako su se njihovi roditelji, bake i djedovi nekada igrali.

Ravnateljica Etnografskog muzeja u Zagrebu Goranka Horjan spomenula je kako je gradonačelnik od prvoga dana prepoznao inicijativu, putem koje je do sada darovano 27 dječjih vrtića Grada Zagreba, te je 2013.godine proglašena Najboljom akcijom u Hrvatskoj, nagradom radijskih i televizijskih postaja kao i posebnim priznanjem Hrvatskog muzejskog društva.
 

Gradske vijesti - 2016.