clanak False

Bista pjesnika Puškina na Bundeku

Zamjenica Vesna Kusin primila je rusku delegaciju predvođenu predsjednikom Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Olegom Volovikom.
23.03.2016.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, sa suradnicima, primila je rusku delegaciju predvođenu predsjednikom Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Olegom Volovikom. Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi o postavljanju biste velikana ruskog pjesništva i književnosti Aleksandra Sergejeviča Puškina u Zagrebu.

Zahvalivši zamjenici Kusin na dobrodošlici, g. Volovik izrazio je zadovoljstvo spremnošću Grada Zagreba na prihvaćanju inicijative te je istaknuo kako je ovo ujedno i prilika za početak nekih novih zajedničkih projekata. Navedeno je potvrdio i predstavnik Ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj Vjačesla Kondakov, naglasivši da su, osim kulturne, zainteresirani i za druge vrste suradnje s glavnim hrvatskim gradom.

Današnjim sastankom finaliziramo dosadašnje dogovore i projekt privodimo kraju. Bista Puškinu bit će postavljena na najfrekventnije mjesto na Bundeku kod glavnog ulaza u park, simbolično - pod brezama, rekla je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, predstavivši lokaciju za spomenik. Bit će to, najavila je, prva bista u Aleji pjesnika, čime će se realizirati ideja gradonačelnika Milana Bandića o parku pjesnika na Bundeku, jednoj od najomiljenijih i najposjećeniijih zagrebačkih oaza za odmor i rekreaciju.

Brončana bista velikog ruskog pjesnika dar je Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Gradu Zagrebu, a otvorenje spomenika planirano je za 6. lipnja, na Puškinov rođendan. Tom prilikom, na svečanosti otvorenja, očekuje se i dolazak visoke delegacije Grada Moskve.

Uz zamjenicu Kusin, sastanku su prisustvovali pročelnici Jadranka Veselić Bruvo i Silvije Novak, posebna viša savjetnica gradonačelnika Andrea Šulentić kao i voditelj Odsjeka za muzejsku, likovnu i knjižničnu djelatnost Veljko Mihalić te voditeljica Službe za međunarodnu i međugradsku suradnju Vesna Šimić. Delegaciju gostiju, uz gospodu Volovika i Kondakova, činile su i šefica protokola Veleposlanstva Rusije u RH Aleksandra Maltseva te predstavnica ruske nacionalne manjine Grada Zagreba Galina Kovačević.
 

Gradske vijesti - 2016.