clanak False

Biciklistički izazov na Dan Europe

U okviru obilježavanja Dana Europe, na Europskom trgu održavala su se brojna događanja popraćena zabavno-edukativnim programom i promocije biciklizma. 
07.05.2016.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obratio se prisutnima na Europskom trgu u okviru cjelodnevne proslave Dana Europe koji se, pod pokroviteljstvom Kraljevine Nizozemske i okriljem projekta Cycling Festival Europe, ove godine održava u znaku Europskog biciklističkog izazova 2016. Hvala svima što ste došli i što promovirate ovaj projekt. Primjer nam mora biti Amsterdam koji je veličinom sličan Zagrebu, a koji ima više bicikala nego stanovnika. Takav može biti i Zagreb ukoliko ćemo popularizirati bicikl kao javno sredstvo, radili biciklističke staze, a pri tome se tolerirali i pješaci i ljudi koji voze automobile – naglasio je gradonačelnik.

U okviru obilježavanja Dan Europe, na Europskom trgu održavala su se brojna događanja popraćena zabavnim programom poput EU piknika, biciklijade Orange Bike Ride, igranje pola na biciklu Bike polo, zabavno-edukativni panel na temu biciklizma Meet me in orange.

Gradske vijesti - 2016.