clanak False

Besplatni udžbenici za učenike srednjih i osnovnih škola

30.08.2019.
Prvog dana nastave u novoj školskoj godini učenike zagrebačkih srednjih i osnovnih škola će dočekati besplatni udžbenici koje im već desetu godinu osigurava Grad Zagreb.
 
Tijek isporuke udžbenika jutros je provjerio i gradonačelnik Milan Bandić koji je sa suradnicima obišao Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga i Osnovnu školu Hrvatski Leskovac.

Besplatni udžbenici su spremni za preko 100 tisuća učenika srednjih i osnovnih škola, a ukupna investicija vrijedi oko 55 milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik Bandić napominjući da iznalaženje sredstava za nabavu besplatnih udžbenika svim školarcima u Hrvatskoj treba biti prioritet Vlade RH. Dodao je da je ulaganje u obrazovanje i aktivne mjere za pomoć obiteljima sastavni dio demografske politike koju provodi Grad Zagreb već dugi niz godina. Zagrebački roditelji najmanje plaćaju pohađanje gradskih vrtića, jedino Zagreb ima besplatne udžbenike, besplatan prijevoz za učenike i studente iz socijalno ugroženih obitelji te program Roditelj odgajatelj. Sve te mjere rezultirale su pozitivnom demografskom slikom već drugu godinu zaredom, rekao je.


Za školsku godinu 2019./2020., Grad Zagreb će, za učenike osnovnih škola Grada Zagreba te za učenike koji pohađaju osnovne škole izvan Zagreba, a imaju prebivalište na području grada, nabaviti i druge obrazovne materijale poput radnih bilježnica, kutija za tehnički odgoj te radnih materijala za fiziku, kemiju i biologiju.
Za učenike srednjih škola Grada Zagreba te za učenike koji pohađaju srednje škole izvan grada, a imaju prebivalište na području Zagreba, Grad će, također, nabaviti druge obrazovne materijale.

Gradske vijesti - 2019.