clanak False

Besplatni udžbenici stigli u Petrinju

U Petrinju su, kao dar Grada Zagreba, stigli besplatni udžbenici za 1781-og učenika svih pet osnovnih škola Grada Petrinje.
05.09.2016.


Kao što je bilo obećano, Odlukom Skupštine Grada Zagreba i potvrđeno, u Petrinju su stigli besplatni udžbenici za 1781-og učenika svih pet osnovnih škola Grada Petrinje.

Nakladnici su knjige isporučili u Prvoj osnovnoj školi, OŠ Dragutina Tadijanovića, OŠ Mate Lovraka, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore, te OŠ Jabukovac.

„Veselim se zajedno s vama, đacima, roditeljima, ravnateljima i svim Petrinjcima. Ovo je velika stvar i veliki dan za Grad Petrinju. Činit ću uvijek ono što treba činiti za grad. Nisam ja daleko otišao, tu sam, među vama sam, radim potiho u Zagrebu i radim za Petrinju." - kazao je prilikom primopredaje Miodrag Demo, koordinator zagrebačkog Gradskog ureda za branitelje, te je najavio kako će ovaj projekt za Petrinju biti nastavljen i iduće godine, ali je izrazio i nadu kako će nova hrvatska vlast imati sluha pa će besplatne udžbenike omogućiti svim učenicima u Hrvatskoj.

U ime Grada Petrinje, na ovoj donaciji, čija je vrijednost oko 1,8 milijuna kuna, zahvalio se Branimir Bešlić, zamjenik gradonačelnika: „Mislim da je ovo što su oni napravili za nas, da je to država davno trebala početi raditi. Mi smo inače, kao što svi znamo, područje od posebne državne skrbi, samo ne znam, osim na papiru gdje mi to osjetimo. Mislim da se država maćehinski odnosi prema ovom kraju i da smo na neki način prepušteni sami sebi i teško se borimo i teško se snalazimo. Zato imamo Zagreb, imamo Grad prijatelj, imamo gradonačelnika Zagreba, imamo našeg Demu i oni su ove godine, a prema obećanju i slijedeće riješili ovaj problem."  

IZVOR: http://www.portal53.hr

Gradske vijesti - 2016.