clanak False

70. obljetnica Hrvatske zajednice tehničke kulture - doček Đuke Pelcla

Gradonačelnik Bandić dočekao je u Tehničkom muzeju Đuku Pelcla koji pješači TEH MARATON od Iloka do Prevlake u povodu 70. obljetnice Hrvatske zajednice tehničke kulture.
20.02.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s predsjednikom Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivanom Vlainićem i ravnateljicom Tehničkog muzeja Nikola Tesla Markitom Franulić, dočekao je u Tehničkom muzeju Đuku Pelcla, predsjednika Hrvatskog saveza CB radioklubova, koji trenutno pješači TEH MARATON od Iloka do Prevlake, dug 1.400 kilometara, u povodu 70. obljetnice Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Uz zahvalu na doplom dočeku nakon prve dionice od 550 kilometara, Đuka Pelcl naglasio je da je svrha Teh maraton promovirati tehničku kulturu u godini u kojoj Hrvatska zajednica tehničke kulture slavi 70. obljetnicu rada.
Teško je, pogotovo ujutro kada treba krenuti, ali vjerujem da ću izdržati do kraja. Sutra sam već u Karlovcu, a onda dalje sve do Prevlake.

Svaka čast Đuki, za ovaj pothvat potrebna je snažna volja, puno truda, upornosti, izdržljivosti i entuzijazma, istaknuo je gradonačelnik Bandić, zaželjevši mu dobro zdravlje i sreću da izdrži do kraja. Ovim maratonom, osim tehničke kulture, Đuka promovira i zdrav život ali i pomiče granice.

Predsjednik HZTK Ivan Vlainić i ravnateljica Tehničkog muzeja Markita Franulić istaknuli su važnost tehničke kulture, pogotovo u današnje vrijeme kad ima veću ulogu nego prije. Mi svojim radionicama i aktivnostima nastojimo nadopuniti tehničko obrazovanje kod svih generacija, počevši od onih vrtićke dobi, dodao je Ivan Vlainić.

Kako se čulo, Đuka Pelcl će na svom putu od Iloka do Prevlake posjetiti 36 gradova, gdje će ga dočekati predstavnici zajednica tehničkih kultura.

 

Gradske vijesti - 2016.