clanak False

Otvoren 51. Floraart

Uz nastup ansambla Lado i u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića međunarodna vrtna izložba Floraart otvorena je danas na prostoru parka Bundek.
30.05.2016.

Floraart 2016.



Uz nastup ansambla Lado i u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, suradnika i brojnih građana, međunarodna vrtna izložba Floraart, na kojoj sudjeluje 216 izlagača iz zemlje i inozemstva, otvorena je danas na prostoru parka Bundek.

Rapsodija cvijeća i sinergija perivojne i vrtne kulture posebno će doći do izražaja ovdje na Bundeku kojeg će preplaviti preko 300 tisuća posjetitelja, rekao je gradonačelnik Bandić na svečanom otvorenju te se zahvalio svim vrijednim djelatnicima zagrebačkog Holdinga na čelu s predsjednicom Uprave Anom Stojić Deban i podružnici Zrinjevac.
Uputivši poziv svima da razgledaju cvjetnu izložbu koja se po 11. put održava na Bundeku, gradonačelnik Bandić je pozvao pomoćnicu ravnatelja ustanove URIHO Ljubicu Lukačić da i službeno otvori Floraart.

Najveća hortikulturna manifestacija na ovim prostorima je događaj od posebnog turističkog, društvenog i medijskog značaja za Zagreb koja je ujedno i potvrda zajedničkih napora svih podružnica Zagrebačkog holdinga, naglasila je predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban.

Izrazivši zadovoljstvo što je Turistička zajednica grada Zagreba i ove godine partner u ovom projektu, direktorica Martina Bienenfeld je istaknula da je Zagreb u ovo doba godine najljepši i najrascvjetaniji i da ovih dana vrijedi biti dio sjajne atmosfere na Bundeku.

Igor Toljan, direktor Zrinjevca - podružnice zagrebačkog Holdinga koja je organizator izložbe, naglasio je da se ova izložba održava po 25. put pod imenom Floraart i da je ovo nastavak tradicije štovanja prirodne i kulturne baštine koju posjedujemo čime je Floraart postao dio kulturne povijesti našeg grada.


VIŠE...

 

Gradske vijesti - 2016.