clanak False

42. Šestinski dani

Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se tradicionalnoj manifestaciji 42. Šestinski dani kojeg organizira Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Sljeme Šestine.
02.07.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se tradicionalnoj manifestaciji 42. Šestinski dani kojeg organizira Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Sljeme Šestine.

Uz čestitke najstarijem Društvu na još jednoj uspješnoj organizaciji njihovih dana, gradonačelnik Bandić zahvalio je članovima društava na trudu, naglasivši važnost očuvanja običaja i tradicionalne baštine. Gradonačelnik je dodao da rijetko koji grad ima tako bogatu kulturnu baštinu kao Zagreb te da je nije riječ o muzejima ili sjećanjima već o živom njegovanju i promicanju tradicije i kulture.

Pored glazbeno-scenskih nastupa, održava se i izložba starih obrta vezanih uz izradu čuvene šestinske narodne nošnje, koja je zaštitni znak grada Zagreba. Osim izloženih proizvoda, na izložbi se mogu vidjeti niz prezentacija izrade opanaka, ševro cipela, remena, pletenja, vezenja i drugih vještina majstora iz sekcije Šestinske švelje.
 

Gradske vijesti - 2016.