clanak False

4. Memorijal Mire Nikolić

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, svečano je otvorio tradicionalno izdanje  Autoslalom utrke „14. Nagrada Grada Zagreba – 4. Memorijal Mire Nikolić“. 
23.10.2016.
Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, svečano je otvorio tradicionalno izdanje  Autoslalom utrke „14. Nagrada Grada Zagreba – 4. Memorijal Mire Nikolić“. Uz sportski i natjecateljski karakter ova najmasovnija automobilistička disciplina u Republici Hrvatskoj nosi i onaj ljudski, odnosno onaj humanitarni karakter. Tako je ovogodišnji humanitarni prihod utrke namijenjen kao donacija za potrebe podmirenja troškova nabave aparata za kisik nužnog u dugotrajnom liječenju djevojčice Nine Vidmar, kćerke i unuke sportskih entuzijasta iz dugog Sela.

Ono što je posebno značajno za utrku je da su kolege iz automobilizma  spojile humanitarno, sportsko i automobilističko. Posebno mi je drago da ovdje u Španskom uz miris oktana osjećamo ljubav prema kćerki i unuci obitelji Mihok. Dio prikupljenih sredstava biti će uplaćen za nabavu aparata za kisik, a drugi dio za nabavu 300 knjiga za knjižnicu u Gunji“,  istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba uz zahvalu svima onima koji su doprinijeli da se zajedništvom, radom i solidarnošću promiču pozitivne vrijednosti u društvu.

Na utrci je sudjelovalo oko 80 vozačica i vozača iz 21 kluba. „Ovo je posljednja utrka sezone u autoslalomu, u jednoj disciplini koja je relativno nova u autosportu, ali je vrlo dobro prihvaćena od vozača i publike jer se održava na ovakvim prostorima koji su prikladni za preglednost vožnje, a i publici su dostupni za gledanje“, dodao je Berislav Čegelj, tajnik AK INA Delta Zagreb koja organizira ovu utrku u spomen na najtrofejniju i najbolju hrvatsku vozačicu svih vremena Maru Nikolić.

Gradske vijesti - 2016.