clanak False

4. hrvatski kongres psihodermatologije s međunarodnim sudjelovanjem

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros u hotelu Westin 4. Hrvatski kongres psihodermatologije s međunarodnim sudjelovanjem.  
10.06.2016.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je u hotelu Westin otvorio 4. Hrvatski kongres psihodermatologije s međunarodnim sudjelovanjem na kojem će se predstaviti 28 predavača iz Hrvatske, Europe i Indije.  Kongres će se održavati do 12. lipnja u organizaciji Hrvatskoga dermatovenerološkog društva Hrvatskoga liječničkog zbora, Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice i Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Kako se čulo, na kongresu će se razmatrati drugačiji, holistički pristup pacijentima s dermatološkim problemima. Ovakav je pristup oboljelima od kroničnih kožnih bolesti, a koji zbog promjena na koži mogu psihički trpjeti, najprikladniji jer uključuje timski pristup dermatologa, psihologa i psihijatra  pa su stoga rezultati liječenja najbolji.

Činjenica da je Zagreb po drugi put domaćin ovako važnog kongresa, naš grad pozicionira na kartu europske medicinske izvrsnosti i dokaz je da je europska metropola u svakome pogledu, rekao je gradonačelnik Bandić.

Gradske vijesti - 2016.