clanak False

20. međunarodni ulični festival Cest is d'Best

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu bana Jelačića 20. međunarodni ulični festival Cest is d'Best, na kojem će do 5. lipnja nastupiti oko 700 performera. 
26.05.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu bana Jelačića 20. međunarodni ulični festival  Cest is d'Best na kojem, od 26. svibnja do 5. lipnja, nastupa oko 700 performera, glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika iz 21 zemlje.

U jedanaest dana ovog tradicionalnog Festivala, na više lokacija u gradu odvijat će se oko 1000 sati programa koji će izvesti umjetnici iz Hrvatske, Japana, Venezuele, Italije, Njemačke, Belgije, Mađarske, Crne Gore, Francuske, Makedonije, Rumunjske, Španjolske, Slovenije, Portugala, Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine, Izraela, Poljske, Argentine, Austrije, Nizozemske.

U okviru bogatog programa za sve uzraste, na Trgu bana Josipa Jelačića od 26. do 28. svibnja bit će glazbena pozornica, nakon čega ona do 3. lipnja postaje mjesto gdje će građane i turiste svakoga dana zabavljati brojni performeri i plesni klubovi. Ovogodišnji Cest is d'Best također će likovnim instalacijama dodatno istaknuti ljepotu glavnog trga kao jedne od festivalskih lokacija.

Cest is d′Best prvi je ulični festival u Hrvatskoj koji kulturu i umjetnost iz kazališnih, galerijskih i koncertnih prostora preslikava na gradske trgove, ulice i parkove te javnosti besplatno omogućava uživanje u kulturnim i umjetničkim događajima.

 

Gradske vijesti - 2016.