clanak False

2. Film food festival na Zrinjevcu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je na Zrinjevcu ljetni gurmanski festival posvećen gurmanskim delicijama i filmovima u kojima hrana igra glavnu ulogu.  
13.09.2016.
Film food festival Zagreb je ljetna manifestacija u parku Zrinjevac, a posvećena je gurmanskim delicijama i filmovima u kojima glavnu ulogu igra hrana. Drugomu izdanju ovoga festivala se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.
Pozivajući građane i turiste da dođu na Zrinjevac  te da kušaju jela iz bogate gastroponude i da  pogledaju tematski izabrane filmove, gradonačelnik Bandić je organizatorima ovoga jedinstvenog Festivala zahvalio na trudu i originalnoj ideji.

Svaki dan u  podne,  u najljepšem gradskom izložbenom prostoru  –  Umjetničkome paviljonu se održavaju kulinarske radionice.  Na Festivalu 30 vrhunskih kuhara u statusu chefa i  masterchefa  svakodnevno sprema gastrodelicije, a najbolji, u oštroj konkurenciji izabrani, zagrebački ugostitelji  se predstavljaju.  U ponajboljim zagrebačkim restoranima u ponudi su filmski meniji.  Također  se nude vina i bezalkoholna pića po povoljnim cijenama, rekla je direktorica Festivala Suzy Josipović Redžepagić .

Festival  garantira jedinstveno iskustvo spajanja dviju umjetnosti i dviju velikih ljubavi –  hrane i filma. Imamo priliku uživati u ponudi popularnih zagrebačkih restorana i slastičarnica, a predvečer u filmovima na temu hrane u prekrasnome ambijentu,  rekla je direktorica TZGZ Martina Binenfeld te je podsjetila kako Zagreb nudi raznolika događanja na temu hrane tijekom cijele jeseni. Osim na Zrinjevcu, u dobroj se hrani može uživati i na festivalu hrane Svijet na tanjuru na Europskome trgu, a za par dana započinje Zagrebački burger festival na Strossmayerovom trgu. 

Film food festival Zagreb traje do 17. rujna, a filmske projekcije svaku večer započinju u 20:30.

 

Gradske vijesti - 2016.