clanak False

15. izdanje Festivala jednakih mogućnosti F=M

Na Trgu bana Jelačića gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je 15. Festival jednakih mogućnosti F=M.
17.05.2016.
U organizaciji Društva tjelesnih invalida, na Trgu bana Jelačića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu predsjednika Društva Milana Ožegovića otvorio je 15. Festival jednakih mogućnosti F=M. Riječ je o trodnevnoj manifestaciji koja okuplja oko 600 osoba s invaliditetom iz zemlje i inozemstva koji će uz bogati glazbeno-scenski, likovni i sportski program predstaviti svoj stvaralački talent.

Ovaj međunarodni festival odražava se već 15 godina pod stalnom potporom Grada Zagreba, rekao je predsjednik Milan Ožegović, pozvavši sugrađane i njihove goste da u naredna tri dana dođu na zagrebački središnji trg gdje je pripremljen bogat program. Osnovni nam je cilj podići društvenu svijest i otkloniti predrasude koje postoje prema osobama s invaliditetom i njihovim mogućnostima, nastavio je.

Pozdravivši okupljene, gradonačelnik Bandić istaknuo je kako Festival prikazuje pravu sliku Zagreba. Slika je to tolerancije, suradnje i prihvaćanje razlika, naglasio je dodavši da bez obzira što Zagreb prednjači u potpori osobama s invaliditetom, još uvijek ima puno posla na putu do jednake šanse za sve.

Festival izravno pridonosi kulturnoj i turističkoj ponudi Grada kao i procesu socijalne uključenosti osoba s invaliditetom. Do 19. svibnja posjetitelji će moći vidjeti izložbe i nastupe u osamdesetak programskih točaka.  Za organizaciju ovogodišnjeg izdanja zaslužno je 20-tak stručnjaka i 180 volontera s čak 15 zagrebačkih fakulteta.
 

Gradske vijesti - 2016.