clanak False

15. godišnjica Osnovne Montessori škole Barunice Dedee Vranyczany

11.04.2019.
U dvorani Hrvatskog instituta za povijest, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prisustvovala je svečanosti obilježavanja 15. godišnjice Osnovne Montessori škole Barunice Dedee Vranyczany. U okviru proslave predstavljen je metodički priručnik za učitelje, odgajatelje i roditelje Montessori škrinjica koji su napisale učiteljice Škole.

Slaviti 15 godina postojanja jedine Montessori osnovnoškolske ustanove u Republici Hrvatskoj je izniman događaj za Grad Zagreb i izuzetno smo ponosni na vaš program koji otvara druge i drugačije perspektive u odgojno obrazovnom sustavu, istaknula je zamjenica gradonačelnika te dodala da program Maria Montessori ima holistički pristup djeci i nudi određena rješenja za sve izazove koje nas očekuju kroz život. Čestitavši ravnateljici škole Narcisi Buczynski, autorici Montessori škrinjice te njezinim suradnicama, zamjenica je istaknula da je sigurna da će priručnik dobro doći svima onima koji se na Učiteljskom fakultetu žele upoznati s alternativnim pedagogijama. Vjerujem da će ova škola nastaviti sa svojim razvojem, a mi u Gradu Zagrebu trudit ćemo se biti vam što bolji partner.
 
Zajedničkim putem kojim smo krenuli, svatko iz pozicije vlastitog nezadovoljstva sustavom, ostvarili smo drugačiji put obrazovanja za našu djecu, rekla je ravnateljica Buczynski.  Roditelji koji su odabrali našu školu za školovanje svoje djece žele im omogućiti da učenje, kao prirodan i ljudima za život neophodan proces, takav i ostane. Naglasak Montessori programa je individualno praćenje djeteta kroz njegov razvoj, a upravo je ovaj priručnik objedinio 15 godina našega djelovanja i nastavak je svakodnevnog rada s djecom i zadovoljstva koje proizlazi iz njega, istaknula je ravnateljica.
 
 

 

Gradske vijesti - 2019.