clanak False

140 godina vatrogastva

Gradonačelnik Milan Bandić pozdravio nazočne na postrojavanju vatrogasaca i na svečanoj sjednici u povodu 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice. 
07.05.2016.
Na poziv načelnika i predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, Željka Popovića i Ante Sanadera, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni član Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, u ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović pozdravio je vatrogasce na postrojavanju te uoči pokazne vježbe u povodu 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice koja se održala na Trgu bana Josipa Jelačića.

Nakon ceremonije, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, gradonačelnik Milan Bandić, također kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, pozdravio je prisutne na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice u povodu 140. obljetnice postojanja. Pozdravljam vas u ime predsjednice, u svoje osobno, ali prije svega kao kolega vatrogasac. Hvala vam na vašoj osposobljenosti, spremnosti i hrabrosti, ali i na tome što ste nam pokazali što znači biti zajedno. Pokazali ste nam to u ovih 140 godina preko dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi – rekao je gradonačelnik, a nakon toga, uručio i državna odlikovanja za osobite zasluge u vatrogastvu.
 

Gradske vijesti - 2016.