clanak False

100% zagorsko na Trgu bana Jelačića

Otvorenjem manifestacije 100% zagorsko na Trgu bana Jelačića, Zagreb je na dva dana domaćin izlagačima iz Krapinsko-zagorske županije.
16.09.2016.
Otvorenjem manifestacije 100% zagorsko na Trgu bana Jelačića, Zagreb je na dva dana (16. i 17. rujna), već sedmu godinu zaredom, domaćin izlagačima iz Krapinsko-zagorske županije.
U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara te predsjednice Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlaste Hubicki, manifestaciju je otvorio ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Tom prilikom, gradonačelnik Bandić je gostima poželio dobrodošlicu i pozvao sve da razgledaju štandove prodajno izložbenog karaktera.
Manifestacije poput ove promiču enologiju, gastronomiju, tradicijsku kulturu, ekološku proizvodnju i turizam te ne samo da poboljšavaju odnos Zagreba i Zagorja već njihovu turističku ponudu podižu na višu razinu.

Na manifestaciji izlaže 115 OPG-ova, udruga, obrta, tvrtki, domaćih radinosti te turističko-ugostiteljskih objekata, pa se tako u ponudi mogu naći med, medenjaci, zagorski mlinci, rakije, tradicijske igračke, zagorske štrukle, domaća vina…
Osim gastronomskih delicija posjetitelji će moći uživati i u cjelodnevnom kulturnom zabavnom programu u kojem će nastupiti 400-tinjak sudionika.

Cilj ove manifestacije je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga.

 

Gradske vijesti - 2016.