clanak False

10 godina rada Malog doma

09.05.2019.
Danas je u hotelu Panorama zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević pozdravila prisutne na svečanome obilježavanju 10. godišnjice rada Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom – Zagreb.

Zahvaljujući djelatnicima Maloga doma, zamjenica Pavičić Vukičević je istaknula kako je Grad Zagreb ponosan na rad Centra zato što interdisciplinarno pomaže djeci s višestrukim teškoćama i što odlično surađuje sa znanstveno-istraživačkom i akademskom zajednicom te da bez profesora s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta ne bismo tako uspješno pružali ovu vrstu pomoći našim malim korisnicima.

Zamjenica je dodala da kroz Centar godišnje prođe oko 500 djece iz cijele Republike Hrvatske te da se nada da će njegov rad biti primjer i motiv za druge sredine da osnivaju slične centre.

U Gradu Zagrebu imate ne samo osnivača i vlasnika već i vjerna partnera koji podržava vaše ideje i sadržaje koje planirate ostvariti u narednome periodu, kazala je.

Ravnateljica Malog doma – Zagreb Tatjana Petrović Sladetić je rekla da Centar radi u partnerstvu s roditeljima i djecom i da surađuje s drugim ustanovama i institucijama te sa stručnjacima različitih profila radi što kvalitetnijega i optimalnijeg razvoja djece.

Iznimno smo ponosni na naših prvih 10 godina. Grad Zagreb je prepoznao naš entuzijazam te ideje koje smo slijedili svih ovih godina pa s ponosom možemo reći da danas imamo jedan stabilan i kvalitetan program, dodala je.

Drago mi je da sam na obilježavanju 10. godišnjice rada ovoga impresivnog i predivnog Centra. Deset godina djelovanja znači 3 650 dana velikoga i neiscrpnog rada koji su u Centar uložile ravnateljice, bivša i sadašnja, rekao je posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za zdravstvo i sport Tomislav Madžar pa je dodao kako je predsjednica rado prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem obljetnice.

Mali dom – Zagreb je gradska ustanova, a posvećena je ostvarenju ispunjenijeg i sadržajnijeg života djece s višestrukim teškoćama i s oštećenjem vida te gdje se u poticajnome i pozitivnom radnom okruženju potiče razvoj djeteta i njegovo samoostvarenje.

Osim zamjenice Pavičić Vukičević, ravnateljice Petrović Sladetić i savjetnika predsjednice Madžara, prisutnima se obratila Ivana Tonković, voditeljica Službe za ugovaranje, osiguranje standarda i unapređenje kvalitete socijalnih usluga Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Darija Udovičić Mahmuljin, prva ravnateljica Malog doma – Zagreb.

Gradske vijesti - 2019.