clanak False

Znanstvena monografija CIVITAS ELAN

14.03.2013.


U prostoru ZgForuma danas je predstavljena znanstvena monografija Rethinking Everyday Mobility – Preispitivanje svakodnevne mobilnosti, autora Franca Trčeka i Drage Kosa, nastala iz iskustava tijekom rada na četverogodišnjem projektu CIVITAS ELAN, Projektu koji se bavi održivim prometom u gradovima, a u kojem Grad Zagreb, kao jedini grad izvan Europske unije, od 2008. sudjeluje s partnerima Ljubljanom, Brnom, Portom, Gentom.

Uz pozdrave i čestitke autorima i gostima, odnosno, partnerima iz Ljubljane, te domaćim partnerima na Projektu, gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da je sudjelovanje u CIVITAS ELAN-u, vrijednom gotovo 30 milijuna eura, za Grad Zagreb bilo prvo i iznimno značajno iskustvo takve vrste. Bio je to financijski i organizacijski vrlo zahtjevan europski projekt i drago mi je da nam je bila pružena prilika da budemo njegovi dionici i na taj se način uključimo u brojnu europsku obitelj.

Promovirajući danas monografiju Franca Trčeka, koordinatora znanstvenog dijela Projekta i Drage Kosa s Fakulteta društvenih nauka iz Ljubljane, koja donosi izbor najnovijih teoretskih i aplikativnih rezultata projekta CIVITAS ELAN, ujedno govorimo i o znanstvenim postignućima Projekta i njihovoj primjeni u praksi, a moram istaknuti i to, dodao je na kraju gradonačelnik, da je Zagreb osvojio prestižnu Nagradu za mobilnost – European Mobility Award za 2012. godinu u konkurenciji od više od 2000 europskih gradova.


Gradske vijesti - 2013.