clanak False

Gradonačelnik posjetio Savjetovalište "Luka Ritz"

U posjetu Savjetovalištu protiv nasilja djece i mladih, gradonačelnik Milan Bandić najavio je osnivanje Ustanove Luka Ritz.
21.11.2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je danas, sa suradnicima, Savjetovalište protiv nasilja djece i mladih Luka Ritz

Kad god dođem ovdje sjetim se što se dogodilo prije pet i pol godina u našem gradu, na Bundeku, našem Luki. Ovo Savjetovalište je mjesto konkretne pomoći mladima i roditeljima, no da bi još bolje funkcionirao, potrebno ga je podići na višu razinu, i zato ćemo osnovati Ustanovu koja će biti ovdje za svu djecu i mlade grada Zagreba, rekao je gradonačelnik, objasnivši kako se s tom idejom krenulo prije par godina, no u prepisci s ministarstvima nije se uspio riješiti problem. 

U sljedećih šest mjeseci potražit će se novi, adekvatan prostor, a dogovoreno je i da će Grad Zagreb, financirati Savjetovalište s dodatnih 80 000 kuna, kako je objasnio gradonačelnik da lakše prebrode ovaj period do otvaranja Ustanove.
Imam potpuno povjerenje u Suzanu Ritz, mamu Savjetovališta i njezin rad. Ona je heroina jer je uspjela poslije takve tragedije pobijediti samu sebe, to ne može svatko, dodao je gradonačelnik. 

Zahvalivši gradonačelniku na bezrezervnoj podršci u ove tri godine, koliko Savjetovalište postoji, predsjednica Savjetovališta Suzana Ritz naglasila je kako je su od početka imali ideju o osnivanju Ustanove i kako su se danas, zahvaljujući gradonačelniku i Gradu Zagrebu, njihovi snovi počeli i ostvarivati. 

Uz besplatnu stručnu savjetodavnu potporu u slučaju nasilja među djecom i mladima, Savjetovalište pomaže i pri učenju za djecu slabijeg školskog uspjeha , te kroz razne radionice i projekte educira mlade, roditelje i osobe koje rade s djecom i mladima o problemima s kojima se djeca i mladi svakodnevno susreću te njihovo aktivno uključivanje u prevenciju nasilja.


Gradske vijesti - 2013.