clanak False

Predstavljena internet stranica „Savjetovatelj.com“

Danas je u zgradi Gradske uprave predstavljena internet stranica Savjetovatelj.com, koja je izrađena u sklopu EU projekta.

06.12.2013.

Na konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave predstavljena je internet stranica Savjetovatelj.com koja je izrađena u sklopu EU projekta Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja, a provode ga Grad Zagreb - Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Društvom za psihološku pomoć, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - područna služba Zagreb i Pravom Formulom d.o.o 

Nedavno smo čuli zabrinjavajući podatak da je u nekoliko zemalja EU , a među njima i u Hrvatskoj, nezaposlenost mlađe, obrazovane i stručne populacije dosegla gotovo 50 posto, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši kako Gradska uprava pred takvim socijalno-gospodarskim procesima ne ostaje samo na komentarima: Naša je dužnost na takve negativne tendencije pozitivno reagirati- raditi programe, kratkoročne i dugoročne strategije, koristeći, od ove godine, za to i namjenske EU fondove. 

Kako se čulo, cilj Projekta, čija je ukupna vrijednost 157.894 eura, je smanjiti nezaposlenost stručnjaka pomagačkih zanimanja (psiholozi, socijalni radnici, rehabilitatori, socijalni pedagozi, učitelji djece s posebnim potrebama) koji su bez radnog iskustva ili su dugotrajno nezaposleni, a namijenjen je korisnicima s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije te Grada Zagreba.
U tome će uvelike pomoći stranica Savjetovatelj.com, osmišljena kao mjesto gdje se mogu razmjenjivati informacije o potrebama za zapošljavanjem pomagača te kao mjesto izvora informacija o psihosocijalnom savjetovanju u Republici Hrvatskoj. Dakle, stranica je namijenjena i poslodavcima koji traže dodatno osposobljenog, pomagačkog stručnjaka kao i savjetovateljima koji žele ponuditi svoje usluge.
 
Pročelnica GU za zdravstvo Mirna Šitum istaknula je kako se nažalost zanimanja kao što su defektolozi, psiholozi, socijalni radnici i socijalni pedagozi sve rjeđe zapošljavaju u javnim službama, a istovremeno potreba za njihovim uslugama u društvu raste.
Nadamo se da će i ovaj Projekt doprinijeti smanjenju nejednakosti u društvu, potaknuti samozapošljavanje, unaprijediti kvalitetu života pojedinih društvenih skupina, jer zdravlje ne možemo promatrati izolirano, odnosno moramo biti svjesni da nejednakosti u zdravlju proizlaze iz nejednakosti u društvu, dodala je pročelnica Šitum.


Gradske vijesti - 2013.