clanak False

Do 31.prosinca 18.000 rješenja u vezi s legalizacijom bespravnih građevina u Zagrebu

Do 31. prosinca Grad Zagreb izdati će 18.000 rješenja u vezi s legalizacijom bespravno sagrađenih objekata.
12.12.2013.


Do 31. prosinca Grad Zagreb izdati će 18.000 rješenja u vezi s legalizacijom bespravno sagrađenih objekata
– najavio je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare koju je sazvao u novouređenim prostorima smještenim u upravnoj zgradi Zagrebačkog velesajma gdje radi 120 službenika isključivo na poslovima legalizacije. Sljedeće godine, na tim će se poslovima na određeno vrijeme od dvije godine zaposliti još 100 mladih stručnjaka.

Govoreći o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, gradonačelnik je podsjetio da je u rujnu 2000. na prvoj sjednici Poglavarstva inicirao donošenje Zakona o legalizaciji:

Briga za socijalnu bespravnu gradnju gradonačelnika nije prestala ni do današnjih dana. Prolazili su ministri, mijenjale su se vlade. Odajem priznanje aktualnoj vlasti na tomu što je nakon 13 godina i šest vlada prije nje omogućila legalizaciju – rekao je gradonačelnik osvrnuvši se i na najave resorne ministrice Mrak Taritaš da će Ministarstvo preuzeti te poslove od grada: Zagreb će sam riješiti legalizaciju bespravnih građevina, a prolazno vrijeme možemo pratiti zajedno. Zahtjeve za legalizaciju neće riješiti ni mediji, ni ostrašćeni govori ni političke borbe nego ovi ljudi koji sjede u uredu i rade na predmetima - poručio je gradonačelnik.

Više…


Vezani tekstovi:


Poziv gradonačelnika sugrađanima: Nadopunite dokumentaciju za legalizaciju bespravnih građevina


Novi prostori za legalizaciju bespravnih građevina


Gradske mjere kao pomoć sugrađanima u postupku legalizacije


Gradske vijesti - 2013.