clanak False

Nova vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Gradonačelnik Milan Bandić predao je ZET-u pet novih kombi vozila za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.
30.12.2013.

 

 

Gradonačelnik Milan Bandić predao je jutros ZET-u na korištenje pet novih kombi vozila za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, za čiju je kupnju Grad Zagreb izdvojio gotovo 1,6 milijuna kuna.


Naglasivši da se više nikad neće dogoditi da nedostaje ovakvih specijaliziranih vozila, zagrebački gradonačelnik najavio je za veljaču nabavku nova tri kombi vozila, koji će biti korišteni u istu svrhu. Također, gradonačelnik Bandić objasnio je da će se četiri kombija koristiti za prijevoz osoba s invaliditetom, dok će jedno vozilo stalno biti na raspolaganju djeci s teškoćama u razvoju.


Predstavnice udruga invalida zahvalile su gradonačelniku na razumijevanju koje je, tijekom svih godina na čelu grada, pokazao za probleme osoba s invaliditetom te istaknule da je Zagreb primjer koji bi svi hrvatski gradovi trebali slijediti.


Godišnje je evidentirano ukupno preko 1000 korisnika koji su najmanje jednom koristili ovu uslugu, a svakodnevno se prevozi 50-ak djece i mladih s teškoćama u razvoju u vrtiće, škole i na fakultete, na rehabilitacije i terapije, te isto toliko odraslih osoba s invaliditetom. Prijevoz se dogovara na temelju osobnog poziva, a financira ga Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji je u tu svrhu za 2014. godinu osigurao 7 milijuna kuna.


Gradske vijesti - 2013.