clanak False

Zagrebačka subota

16.03.2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je u subotu svečanosti Dana Mjesnog odbora Ferenščica, u prostorima Mjesna samouprave. U slavljeničkoj atmosferi, čestitao je svim sudionicima, kako je rekao, „kvartovske fešte i smotre“, a posebno djeci iz OŠ A. Cesarec i iz vrtića Duga, te njihovim učiteljima i pedagozima koji su priredili kulturni program.
U obraćanju prisutnim građanima, gradonačelnik je podvukao konstruktivnu suradnju ove mjesne samouprave sa svim gradskim uredima, zavodima i službama, uz naglasak da su zajedničkim snagama i sredstvima u ovome dijelu grada u posljednjih nekoliko godina izgradili i obnovili puno infrastrukturnih, komunalnih, socijalnih, kulturnih i sportskih sadržaja.

Uređenje OŠ Vladimira Nazora

Odmah nakon toga, gradonačelnik se u Osnovnoj školi Vladimira Nazora na Jordanovcu pridružio Akciji Soundet Plavog radija, u ličenju dviju učionica. Riječ je o prvoj u nizu društveno-korisnih akcija koje će se u organizaciji Soundseta događati sljedećih 12 tjedana u raznim gradskim kvartovima. Akcije se organiziraju u suradnji i uz podršku Grada, Ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

I. povorka oldtimera

U povodu 8. zagrebačke proslave Dana Svetog Patrika, u Muzeju automobila Ferdinand Budicki, u petak i subotu održao se dvodnevni festival, na kojemu se okupilo preko 6.000 ljudi. Glavna proslava u subotu započela je točno u podne ispred Muzeja, I. povorkom oldtimera dekoriranih u zeleno i tradicionalne irske ukrase, a na početku atraktivnog događanja okupljene građane i vozače pozdravio je gradonačelnik Milan Bandić.

Humanitarna akcija Udruge za sindrom Down - Zagreb

Sat kasnije, na Trgu Petra Preradovića, gradonačelnik se, na poziv predsjednice Udruge za sindrom Down Zagreb Natalije Belošević, pridružio prodaji suvenira što su ih izradili članovi Udruge, te ulaznica za koncert koji se održao iste večeri pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Ministarstva socijalne politike i mladih u Hypo centru. Prihod s koncerta namijenjen je terapeutskom radu s djecom s Downovim sindromom.

U večernjim satima uslijedile su godišnje skupštine KUD-a Prigorski pajdaši, DVD-a Belovar i Udruge žena Jakuševec, na koje se gradonačelnik uvijek rado odazove, pa je tako bilo i ove subote.


Gradske vijesti - 2013.