clanak False

Zagreb kandidat za Zlatni cvijet Europe 2013.

11.02.2013.

(HINA) Kandidatura Zagreba za međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2013. potvrđena je na glavnoj skupštini Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz, izvijestili su iz hrvatskog ogranaka Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz. Zagreb je za tu nagradu kandidiran zajedno sa još jedanaest europskih gradova, koji su odabrani u konkurenciji više od dvije i pol tisuće prijavljenih gradova i mjesta.



Osim Zagreba iz Hrvatske su se za tu nagradu kandidirali još Đakovo i Slavonski Brod, ali je stručni žiri nakon predstavljanja kandidata ipak izdvojio Zagreb. Međunarodni žiri sastavljen od predstavnika dvanaest zemalja članica asocijacije boravit će u Hrvatskoj i Zagrebu od 25. do 27. lipnja te tom prilikom ocjenjivati Zagreb za tu nagradu.



Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz je organizacija koja se bavi promocijom kulture, turizma i održivog razvoja, a na skupštini je izabrala i grad Nieuwpoort u Belgiji za domaćina završne svečanosti koja će se održati polovinom rujna ove godine i na kojoj će se izabranim europskim gradovima i mjestima uručiti brončani, srebrni i zlatni cvjetovi Europe 2013


Gradske vijesti - 2013.