clanak False

X. gerontološki tulum

01.10.2013.

 

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, na Zrinjevcu je danas održan deseti po redu Gerontološki tulum, a proslavi se, kao i svake godine, priključio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.


Tradicionalnom tulumu, u organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zaklade Zajednički put, i ove godine su prisustvovali štićenici zagrebačkih domova za starije i nemoćne osobe, te udruge umirovljenika, a po prvi put, i domovi iz Sarajeva i Subotice. Više od 500 sudionika – pojedinaca, solista, zborova, KUD-ova, plesnih i rekreativnih grupa obilježilo je desetu, jubilarnu, godinu provedbe Projekta gerontološki centri Grada Zagreba.


Osobama starije životne dobi Grad je tom prilikom osigurao besplatne preglede – mjerenje tlaka, mjerenje statusa vitamina i minerala…, a osim raznih informativnih brošura, najveće zanimanje izazvalo je četvrto izmijenjeno i dopunjeno izdanje Vodiča za starije građane Grada Zagreba koji je gradonačelnik Bandić, uz jabuke, podijelio građanima.


Zahvalivši svima na dolasku, a posebno prijateljima iz Subotice i Sarajeva, gradonačelnik je naglasio kako je ovo Dan najmudrijih građana, koji su izgradili naš grad i pridonijeli da danas bude ovakav kakav jest, europska metropola.


Gradske vijesti - 2013.