clanak False

Veleposlanica Bugarske i veleposlanik Japana kod gradonačelnika

31.01.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi, na odvojenim sastancima, veleposlanicu Bugarske Nj.E Tanyu Dimitrovu i veleposlanika Japana NJ.E. Masaru Tsujija.

Odlična suradnja Zagreba i Sofije

U nastupnom posjetu veleposlanice Bugarske, bilo je riječi o važnosti suradnje gradova koji su ujedno i pokretači razvoja regija, te posebno o suradnji Zagreba i Sofije, dvaju glavnih gradova povezanih Memorandumom o suradnji i prijateljstvu.

Osim na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, NJ.E Tanya Dimitrova zahvalila se gradonačelniku i na pomoći i podršci prošle godine kada je Bugarsku pogodio veliki potres, a gradonačelnik je organizirao ljetovanje za mališane iz Vladaja, naselja općine Sofije gdje su zabilježene velike štete.

Pripreme za obilježavanje 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Japana

Gradonačelnik je danas primio i veleposlanika Japana, NJ.E. Masaru Tsujija koji se zahvalio na podršci veleposlanstvu, na sudjelovanju na konferenciji Udruge Gradonačelnici Mira, a u prijateljskom razgovoru spomenuta je i sadnja 20 japanskih sakura trešanja u parku Bundek čime je u studenom prošle godine simbolično obilježena dvadeseta obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Republike Hrvatske.

Veleposlanik Tsuji je, također, izvijestio gradonačelnika o pripremama za obilježavanje te velike obljetnice u lipnju ove godine, kada će se Japan Zagrebu predstaviti nizom kulturnih događanja.


Gradske vijesti - 2013.