clanak False

Utrka 162 stube

16.02.2013.


Danas se na Šalati održala tradicionalna utrka Medicinskog fakulteta 162 stube, kojom se promovira zdravlje, sport i kretanje te potiče prevencija kardiovaskularnih i drugih bolesti. Utrku su, osim brojnih studenata i građana, svojim dolaskom podržali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar zdravlja Rajko Ostojić, a gradonačelnik Bandić je, zajedno sa svojom ekipom s kojom svako jutro trči, u utrci i sudjelovao.

Uoči početka utrke, gradonačelnik Bandić je rekao da se na nju prijavio jer osobnim primjerom želi pokazati da je kretanje važno za zdravlje, a nakon istrčanih 10 maratona i tri supermaratona, danas je na red došla i utrka 162 stube

Djela govore više od riječi. Trebate imati glavu za trčati maraton, a ne samo muskulaturu, mišiće i dobro srce. Ovo danas trčimo za srce. Matoš je rekao: “Dok je srca, bit će i Kroacije”, a ove cure i dečki s Medicinskog fakulteta znaju da dok je srca bit će i utrka. Prema tome, danas trčimo za ljubav, za srce, rekao je gradonačelnik. 

Kružna utrka 162 stube dugačka je 4,5 kilometra, a povezuje Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja Andrija Štampar, protežući se Mesićevom ulicom, Grškovićevom, Rockefellerovom do škole i natrag, pa onda Novakovom, Šoštarićevom i Schlosserovim stubama, njih 162 po kojima je utrka i dobila ime, do fakulteta. Simbol utrke je srce, koje, osim što simbolizira prevenciju kardiovaskularnih bolesti, simbolizira i Valentinovo oko kojega se utrka održava. Utrku organiziraju Sportska udruga studenata medicine, SportMEF i Studentski zbor, a ove godine utrku je istrčalo 196 natjecatelja podijeljenih u četiri kategorije.


Gradske vijesti - 2013.