clanak False

Uskoro IIIa odjel u Jankomiru

10.04.2013.


Nakon obilaska Sesveta, Gradske četvrti Donji grad, danas je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika, predstavnika gradskih četvrti i novinara obišao gradsku četvrt Stenjevec. Obišli su se tako gradilište budućeg DVD-a i Mjesnog odbora Vrapče - jug, obnovljeni dio Mariborske ulice te Psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan gdje su u tijeku izgradnja Odjela IIIa i VI.

Stenjevec, Mjesni odbor Vrapče - jug, pod krovom

Stenjevec, Mjesni odbor Vrapče - jug, ovim objektom napokon dobiva dugoočekivani krov nad glavom, a najzaslužniji za to su vijećnici gradske četvrti i stanovnici, rekao je gradonačelnik Bandić na obilasku budućeg DVD-a i Mjesnog odbora Vrapče jug, dodavši da su, osim DVD-a i Mjesnog odbora, vrlo bitni i društveni sadržaji koji će se u sklopu objekta izgraditi – višenamjenska dvorana i polivalentno asfaltirano igralište.
Mario Jelić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec, rekao je da se završetak radova očekuje do kraja ove godine, za što se planira uložiti oko 2.000.000,00 kn iz Plana malih komunalnih akcija Gradske četvrti Stenjevec, dodavši da je dosada ukupno utrošeno oko sedam milijuna kuna.
Kako se čulo, objekt veličine oko 1.500 m2, namijenjen je za potrebe DVD Vrapče-jug (u prizemlju - garaža za vatrogasno vozilo i garaža za kombi vozilo i pomoćni prostori, te dvorana na katu) i za potrebe Grada Zagreba, Mjesne samouprave na području Mjesnog odbora Vrapče – jug (uredske prostorije na katu). Prizemno objekt ima višenamjensku dvoranu za košarku, rukomet i mali nogomet, a iza objekta je polivalentno asfaltno igralište za košarku, rukomet i nogomet.

Mariborska ulica

U sklopu malih komunalnih akcija Gradske četvrti Stenjevec za 2012. uređena je Mariborska ulica. Radovi su uključivali uređenje kolnika dužine 330 m i širine četiri m te nogostupa s obje stane ulice ukupne dužine 660 m u investiciji vrijednoj oko 679 tisuća kuna.

Uskoro novi Odjel na Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan

Za mjesec dana građevinski radovi na Odjelu IIIa trebali bi biti gotovi, a onda slijedi opremanje kako bi se Odjel što prije stavio u funkciju, a sljedeće godine završit ćemo i Odjel VI. Vjerujem da su danas ovdje najsretniji ravnatelj Mate Mihanović i osoblje bolnice, rekao je gradonačelnik Bandić na gradilištu Odjela kapacitiranog za 50-ak osoba.
Podsjetimo, gradnja Odjela IIIa u počela je u travnju prošle godine, objekt je površine oko 4200 m2, a ukupna vrijednost investicije je oko 21 milijun kuna (zajedno s PDV-om).
Izgradnja zamjenskog objekta VI započela je krajem listopada prošle godine, a vrijednost izgradnje objekta veličine 6.165,35 m2 je oko 41 milijun kuna. Izgradnjom Odjela ostvarit će se tri osnovne funkcije: hitan prijem akutnih slučajeva, hospitalni dio s četiri akutna odjela (muško-žensko; svaki odjel kapaciteta 25 kreveta, ukupno 100 kreveta) i dnevna bolnica sa skupnim i pojedinačnim prostorom za radnu terapiju, sa svim pratećim funkcionalnim sadržajima.


Gradske vijesti - 2013.