clanak False

Suradnja Zagreba i Bratislave

20.03.2013.


Gradonačelnik Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce izaslanstvo Bratislave predvođeno gradonačelnikom Milanom Ftačnikom. Kako su naglasili, zagrebački susret dogovoren je prilikom nedavnog boravka dvojice gradonačelnika u Bruxellesu. 

Čast mi je primiti kolegu i prijatelja, gradonačelnika Bratislave – rekao je gradonačelnik Bandić nakon sastanka na kojemu su, zajedno sa suradnicima, razmijenili iskustva o upravljanju javnim poslovima, te dogovorili daljnje susrete koji bi, prema zajedničkom očekivanju, trebali rezultirati potpisivanjem Sporazuma o suradnji glavnih gradova Hrvatske i Slovačke. 

Teme na kojima ćemo razvijati suradnju su strateško planiranje, problematika prometa, korištenje sredstava EU fondova, ekologija i turizam – riječi su gradonačelnika Bandića koji je za lipanj najavio posjet Bratislavi i predstavljanje Zagreba sa svim navedenim temama, s posebnim osvrtom na turističke potencijale grada. Prema današnjem dogovoru, u rujnu će se Zagrebu na sličan način predstaviti Bratislava. 

Zahvalivši na dobrodošlici, gradonačelnik Ftačnik je podvukao da se Bratislava i Zagreb kao glavni gradovi susreću sa sličnim problemima, temama i izazovima, što će i biti temelj buduće suradnje. 

Prije sastanka u palači Dverce, zagrebački gradonačelnik poveo je kolegu iz Bratislave u obilazak Gornjega Grada, a u jutarnjim satima, izaslanstvo glavnoga grada Slovačke posjetilo je Zagrebforum gdje je u tijeku izložba javnih prostora. Zagreb je za kolege iz Bratislave pripremio prezentaciju o gradskom prometu, o strateškim projektima, prostornim informacijama i istraživanjima, te o strategijskom planiranju i razvoju grada.

 

Vezane vijesti:
Izaslanstvo Bratislave obišlo ZgForum


Gradske vijesti - 2013.