clanak False

Studenti strojarstva kod gradonačelnika

23.01.2013.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas predstavnike i studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje predvođene dekanom prof.dr.sc. Ivanom Juragom koji su ga upoznali s radom Hrvatske studentske udruge strojarskih fakulteta na projektu Formula student, jednom od najprestižnijih natjecanja studenata strojarstva na svijetu.

Kako se čulo, riječ je o jedinstvenom Projektu u kojem studenti pod nadzorom mentora sudjeluju u izradi bolida s kojim sudjeluju na međunarodnim utrkama na svjetskim trkačkim stazama. Unatrag nekoliko godina studenti su sa svojim bolidima ostvarivali odlične rezultate u konkurenciji preko 100 timova sa svjetskih sveučilišta i s puno većim budžetima i sponzorima, a prošle su godine, na stazi Formule 1 u Silverstonu u Engleskoj, osvojili 24. mjesto.

Cilj ovog Projekta i rada Udruge, koju potpomaže Fakultet strojarstva i brodogradnje, jest omogućavanje nadarenim studentima stjecanja praktičnih znanja i iskustva prije završetka fakulteta i početka rada u hrvatskim poduzećima.

Čestitavši na uspjesima, gradonačelnik je Projektu dao punu podršku, naglasivši da su ti mladi ljudi budućnost našeg Grada i zemlje te zavređuju svu raspoloživu potporu.


Gradske vijesti - 2013.