clanak False

Sjednica GSV-a

28.01.2013.


(Hina) - Zagrebačko Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) na današnjoj je sjednici dogovorilo plan rada za 2013. godinu i prihvaćen je prijedlog poslodavaca da se o realizaciji kapitalnih projekata raspravlja svaka četiri mjeseca, izvijestio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić.


Dogovoreno je da pratimo tempo i dinamiku, da informiramo GSV i da s prijedlozima i sugestijama zajedno popravimo ono što možemo, istaknuo je zagrebački gradonačelnik.Bandić je najavio je da će, prema redovitoj rotaciji svake godine, umjesto njega GSV-om u idućem razdoblju predsjedavati predstavnik sindikata Damir Belošević. Predstavnica poslodavaca Boška Trbojević i Bandić bit će njegovi zamjenici. Tim koji dobro radi ostaje isti, samo se malo rotiramo, Damir (Belošević) je avanzirao, ja sam malo pao 'za štengu', a Boška ostaje na istoj razini i idemo dalje zajedno, pojasnio je gradonačelnik.

 

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić izvijestio je članove GSV-a o netom završenim pregovorima sa sindikatima i popisu aneksa kolektivnog ugovora nakon dva mjeseca uspješnih pregovora.
S dnevnog reda je skinuta točka o stanju i problemima prometa u gradu Zagrebu do sljedeće sjednice, najvjerojatnije u ožujku, kako bi se materijali bolje pripremili i usuglasili među socijalnim partnerima i s matičnim uredom. To je jedna od najbitnijih stvari u gradu Zagrebu, ocijenio je gradonačelnik Bandić i pozdravio takvu odluku.


Gradske vijesti - 2013.