clanak False

Sastanak s predstavnicima romskih udruga

12.04.2013.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi gradske uprave delegaciju Udruge Roma Ne Boj Se Madara, predvođene predsjednikom Udruge Muhamedom Zahirovićem.

Na ovom radnom sastanku gradonačelnik je odredio kontakt-osobe u nadležnim gradskim uredima, vezano uz sve goruće probleme koji se izravno tiču romske nacionalne manjine u gradu Zagrebu, a s kojima će biti dogovoreni i operativni sastanci s ciljem konkretnog djelovanja u svrhu rješavanja navedenih problema.

Gradonačelnik je zahvalio svim prisutnima na dolasku, ustvrdivši da je počašćen brojem predstavnika Roma, koji su pak naglasili da nijedan gradonačelnik dosad nije u tolikoj mjeri surađivao s njihovom zajednicom i brinuo o njihovim pravima.

Udruga Madara krovna je udruga za 27 romskih udruga, te se bavi promicanjem prava Roma u Republici Hrvatskoj, osobito na području Zagreba. Osim navedenog, Udruga pruža potporu svojim članovima u organizaciji kulturnih i sportskih aktivnosti, te olakšava suradnju s gradskim i državnim institucijama.


Gradske vijesti - 2013.