clanak False

Sastanak s predstavnicima Austrijske udruge susjednih zemalja

10.04.2013.

 
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi gradske uprave predstavnike Austrijske udruge susjednih zemalja, u cilju dogovora buduće suradnje Grada Zagreba i austrijskih tvrtki.

Pokrenuta kao privatna inicijativa austrijskih poduzetnika prije 12 godina, Austrijska udruga susjednih zemalja seže u sve sfere društva, ali se primarno bavi lobiranjem i savjetovanjem obrta, malih i srednjih poduzeća, a poseban naglasak je na ostvarivanju lakše suradnje s tvrtkama iz zemalja Istočne Europe (Poljska, Mađarska, Češka). U tom smislu, predstavnici Udruge iskazali su želju da se i hrvatske, odnosno zagrebačke tvrtke intenzivnije uključe u gospodarske projekte Beča i Austrije općenito.

Također, na sastanku su predstavljeni projekt izgradnje nove stambene četvrti na istoku Beča, projekt razvoja bečke luke, te Medijskog centra. Uz navedeno, veliko zanimanje izazvala je i analiza Bečkog holdinga, kojeg čini 75 gradskih poduzeća, a koji uz 220.000 zaposlenih, ima godišnji promet od 400 milijuna eura.

Nakon izlaganja predstavnika Udruge, gradonačelnik je naglasio kako je Grad Zagreb spreman na suradnju, te je odmah imenovao i kontakt-osobe za sve buduće projekte koji bi omogućili posao zagrebačkim tvrtkama u Austriji, ali i obrnuto. Time je još jednom potvrdio da je razvoj obrtništva, te malog i srednjeg poduzetništva izuzetno bitan za gospodarstvo Grada.

U ime Austrijske udruge susjednih zemalja sastanku su prisustvovali predsjednik Udruge René Alfons Haiden, dopredsjednik Udruge Rudolf Schüle, član predsjedništva Udruge Ernst Graft, te rukovoditeljica Odjela poslovnog planiranja i strategije u Zagrebačkom holdingu Dunja Đurica. Uz gradonačelnika, u ime Grada Zagreba, sastanku su prisustvovali pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo i poseban viši savjetnik gradonačelnika Harun Omerbašić.


Gradske vijesti - 2013.