clanak False

Prva grupa krenula na besplatno ljetovanje

06.07.2013.

Zaželjevši im lijepo vrijeme i dobru zabavu, gradonačelnik Milan Bandić danas je, s parkirališta Gradske uprave, ispratio prvu grupu djece i osoba s poteškoćama u razvoju na besplatno ljetovanje u Novi Vinodolski u organizaciji Grada. 

Ovo je tradicija i gradska politika zadnjih 13 godina, a provodimo ju kako bi na moru mogla uživati i djeca čiji roditelji nemaju mogućnosti za ljetovanje, napomenuo je gradonačelnik, dodavši da će i ove godine u organizaciji Grada ljetovati oko 3.000 djece, od čega oko 300 djece i osoba s invaliditetom. 

Sedmodnevno besplatno ljetovanje u Domu Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom obuhvaća punu pansionsku uslugu, 24-satnu zdravstvenu skrb i brojne odgojne, obrazovne, kulturne i zabavne sadržaje. 

Korisnici besplatnog ljetovanja članovi su Udruge slijepih Zagreb, Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom grada Zagreba, Udruge OZANA, Udruge za autizam Zagreb, Društva distrofičara Zagreb, Udruge roditelja, skrbnika i prijatelja osoba s mentalnim poteškoćama Zraka sunca i Udruge Rotor. 

Sljedeća grupa djece i osoba s poteškoćama u razvoju u Novi Vinodolski kreće 10. kolovoza.


Gradske vijesti - 2013.