clanak False

Priredba korisnika Radionice Dubrava

05.04.2013.


U dvorani Knjižnice Dubrava, danas je predstavljano glazbeno-scensko stvaralaštvo korisnika Radionice za radne aktivnosti i psihosocijalnu rehabilitaciju odraslih osoba s intelektualnim teškoćama Dubrava. U ime gradonačelnika, prisutne je pozdravila Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom.

Zahvalivši se svima bez čije ljubavi, strpljenja i angažmana ne bi bilo ni Radionice, ni programa niti rehabilitiranih korisnika, pročelnica Fortuna istaknula je kako Grad Zagreb ulaže jako puno sredstava u radionice i psiho-rehabilitacijske centre. Za sada imamo taj program na deset lokacija, ravnomjerno raspoređenih po cijelom Gradu, a imamo u planu i nove, već prema potrebama. Zagreb kao grad jednakih mogućnosti i jednakih šansi za sve, naše je temeljno načelo, dodala je pročelnica.

Marija Puškaš, predstavnica roditelja djece korisnika Programa radionice Dubrava, zahvalila se gradonačelniku na podršci na koju uvijek mogu računati, dodavši da vjeruje kako i u budućnosti ona neće izostati.

Inače, Program radnih aktivnosti i psihosocijalne rehabilitacije za osobe s intelektualnima teškoćama provodi Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u suradnji s Centrom za rehabilitaciju „Zagreb“ s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, te aktivno uključivanje u život zajednice u skladu s interesima i sposobnostima svakog pojedinca. Program se u gradu Zagrebu provodi na 10 lokacija, od toga pet radionica djeluje u prostorima Crvenog križa – uključujući i onaj u Dubravi u koji svakodnevno dolazi 15 korisnika, koji su danas imali priliku po prvi put javno nastupati i na taj način se u punom smislu te riječi integrirati u život zajednice, što je i osnovni cilj ovog Programa.


Gradske vijesti - 2013.