clanak False

Pripreme za veliki koncert u Bruxellesu

04.02.2013.


U Salonu gradonačelnika danas je održan radni sastanak u vezi s pripremama velikog koncerta zbora i simfonijskog orkestra HRT-a u Bruxellesu, 28. lipnja ove godine, dva dana prije nego naša zemlja postane punopravnom članicom Europske unije. 

Na sastanku su, osim gradonačelnika Milana Bandića, prisustvovale v.d. ravnateljice Glazbene proizvodnje HRT-a Ivana Kocelj i Mirjana Matić iz Cantusa, tvrtke koju je osnovalo Hrvatsko društvo skladatelja s ciljem predstavljanja i promicanja hrvatske glazbene kulture na nacionalnoj i međunarodnoj razini. 

Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića i supokroviteljstvom belgijske kraljevske obitelji, a gradonačelnik Milan Bandić obećao je logističku pomoć u organizaciji koncerta vezano uz odličnu suradnju Zagreba s europskim metropolama, među kojima su Bruxelles i gradonačelnik Freddy Thielemans. 

Na sastanku je bilo riječi i o koncertu Klinaca s ribnjaka u Bruxellesu koji će se održati travnju u suradnji s tamošnjim dječjim crkvenim zborom koji ima veliku želju predstaviti se i zagrebačkoj publici u čemu će, također, dobiti svesrdnu pomoć gradonačelnika.


Gradske vijesti - 2013.